Skip to main content

Firmapension
– jeres udbytte af vores rådgivning

En firmapensionsordning er en afgørende del af virksomhedens personalepolitik, som ikke kun sikrer medarbejdernes fremtid, men også styrker virksomhedens evne til at tiltrække og fastholde talent. Hos Finansrådgiverne tilbyder vi skræddersyet rådgivning, der hjælper virksomheder med at oprette og vedligeholde pensionsordninger, som både er fordelagtige for medarbejderne og virksomheden selv.

Tilfredse kunder
Personlig rådgivning
30 års erfaring

Hvad er firmapension?

En firmapension er en pensionsordning, som en virksomhed tilbyder sine medarbejdere. Det indebærer typisk, at både arbejdsgiveren og medarbejderen løbende indbetaler til medarbejderens pensionsopsparing.

Fordele ved firmapension

At tilbyde en firmapension bringer mange fordele for både virksomheden og medarbejderne. Her er nogle af de vigtigste fordele:

Fordele for virksomheden:

  • Øget medarbejdertilfredshed: En god firmapensionsordning skaber tryghed og viser, at virksomheden tager ansvar for medarbejdernes fremtid.
  • Rekruttering og fastholdelse: En attraktiv firmapension gør virksomheden mere konkurrencedygtig på arbejdsmarkedet, da den kan tiltrække dygtige kandidater og fastholde eksisterende talenter.
  • Skattemæssige fordele: Firmapensioner kan give skattemæssige fordele for både arbejdsgiveren og medarbejderen, da indbetalinger til pension typisk fradrages i skat.
  • Økonomiske fordele: Virksomheden vil få dækket en stor del af udgiften til lønnen, når en medarbejder er længerevarende syg og fortsat er ansat.

Fordele for medarbejderen:

  • Økonomisk tryghed: Medarbejderne opnår en solid pensionsopsparing, som de ellers ville have svært ved at opnå alene.
  • Medarbejderen vil med rette rådgivning have adgang til et økonomisk sikkerhedsnet under familien økonomi, ved sygdom, eller dødsfald
  • Bedre vilkår: Firmapensioner tilbyder ofte bedre forsikrings- og pensionsvilkår, end medarbejderne selv kan få gennem en privat ordning.
  • Sundhedssikring: Firmapensioner inkluderer ofte en sundhedsforsikring, der dækker medarbejderen, og dennes familie ved sygdom eller ulykke, hvor behandling er påkrævet.

Firmapension – jeres udbytte

Hjørnestenen i enhver pensionsordning er naturligvis selve pensionen. Virksomheden og medarbejderen investerer begge i en opsparing til medarbejderens tid efter arbejdslivet, og dermed har man én klar fælles interesse: Nemlig at få så højt et afkast af investeringen som muligt.

Vi har kompetencerne til at få forhandlet den bedst mulige løsning på plads for virksomheden, og vi har ikke nogen faste rammeaftaler hos pensionsleverandørerne, men kan samarbejde med alle selskaberne. 

Det sikrer, at alle medarbejdere altid har den bedste platform at stå på. Det gør vi bl.a. med fokus på at nedbringe omkostningerne til pensionsselskabet, så pengene i stedet kommer medarbejderne til gode.

3 ting, I skal være opmærksomme på, når I vælger pensionsordning.

Omkostningerne

Hvor stor en del af ”kagen” tager pensionsselskabet for at varetage jeres pensioner?

Den mest iøjnefaldende del er oftest administrationsomkostningerne, men vi hjælper jer også med at minimere investeringsomkostninger-ne, som groft sagt er det gebyr, selskabet tager for at investere jeres penge.

Investeringsprofil

Har medarbejderne fået sat deres individuelle pensionsordninger op med den mest attraktive investeringsprofil?

Mange kan være nervøse ved at vælge det, pensionsselskaberne kalder ”høj risiko”, men markedsanalyserne viser, at det for rigtig mange er den sikreste vej til at kunne tage flest mulig penge med på pension.

Flydende udløbstid

Efter den seneste pensionsreform vil jeres medarbejdere typisk kunne se frem mod en officiel pensionsalder, der spænder fra 65 til 68 år, og den forventes at stige til over 70 år for kommende generationer, afhængigt af, hvad Folketinget vedtager.

Men mange virksomheder har stadig en pensionsordning, der er låst fast til den gamle verden, hvor alle havde samme pensionsalder. Derfor bør I sikre, at I har en ordning med såkaldt flydende udløb, så alle stadig er korrekt dækket, når pensionen nærmer sig.

Optimale pensionsløsninger: Maksimér afkast, minimér omkostninger

Hvad er firmapension?

Firmapension er en pensionsordning, som en virksomhed opretter for sine medarbejdere. Virksomheden indbetaler et beløb til medarbejderens pension, og ofte bidrager medarbejderen også selv.

Er firmapension obligatorisk for medarbejdere?

Det afhænger af ordningen. Nogle firmapensionsordninger er obligatoriske, hvor alle medarbejdere er dækket, mens andre er frivillige, hvor medarbejderne kan vælge, om de vil tilmelde sig.

Hvorfor skal en virksomhed tilbyde firmapension?

En firmapension gør det nemmere for virksomheden at tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejdere. Det giver medarbejderne økonomisk tryghed og viser, at virksomheden tager ansvar for deres fremtid.

Hvordan fungerer en typisk firmapensionsordning?

I en standard firmapensionsordning indbetaler virksomheden og medarbejderen en procentdel af medarbejderens løn til pensionen. indbetalingen kan være af variabel størrelse, en typisk model er 8% fra arbejdsgiver og 4% fra medarbejder, men kan varieres efter behov og ønsker.

Hvad er fordelene ved firmapension for virksomheder?

Firmapension hjælper med at øge medarbejdertilfredshed, tiltrække nye talenter og fastholde eksisterende medarbejdere. Det kan også være skattemæssigt fordelagtigt for virksomheden at tilbyde en pensionsordning.

Hvilke forsikringer følger med firmapension?

Firmapensioner inkluderer ofte forsikringer såsom livsforsikring, invaliditetsdækning og sundhedsforsikringer, der giver medarbejderne ekstra tryghed, hvis de bliver syge, mister arbejdsevnen eller går bort.

Hvad sker der med firmapensionen ved jobskifte?

Ved jobskifte kan medarbejderen ofte vælge at lade opsparingen stå, flytte den til en ny ordning, eller fortsætte med at betale privat. Det afhænger af den konkrete ordning, og det kan være en god idé også at søge rådgivning i forbindelse med flytning af pensionen, hos Finansrådgiverne holder vi exit samtaler når medarbejderen stopper.

Kan små virksomheder også tilbyde firmapension?

Ja, selv mindre virksomheder kan oprette firmapensionsordninger. Nogle udbydere har dog krav om et minimum antal medarbejdere, men der findes også muligheder for virksomheder med en eller få ansatte.

Kan medarbejdere selv vælge investeringsprofil?

Ja, i mange firmapensionsordninger kan medarbejderne selv vælge, hvordan deres pensionsmidler skal investeres, afhængigt af deres risikovillighed og præferencer.

Individuel rådgivning med udgangspunkt i din livssituation

Vi er alle forskellige og har forskellige behov. I Finansrådgiverne ønsker vi at møde den enkelte medarbejder i øjenhøjde, uanset om man ikke ved så meget om pension eller man har en stor viden om pension.

Er du ny på arbejdsmarkedet og har ikke talt pension før?

Er du ved at etablere familie? Er du midt i livet med teenagebørn eller på vej på pension?

Uanset hvor du er i livet, tager din pensionssamtale udgangspunkt i dig og dine forhold.

Når vi rådgiver om dine forsikringsdækninger, kommer vi hele vejen rundt om din økonomi og dine familieforhold. Vi giver reel rådgivning om hvordan din pension kan investeres, sådan at du får mest muligt ud af din pension i forhold til dine ønsker og mest muligt ud af din opsparing.

Uvildighed gennem fast prisstruktur

Du betaler for at være kunde hos os med et fast månedligt beløb af din pensionsindbetaling. Alle medarbejdere betaler samme pris og får samme service.

Vi har ingen andre interesser end at servicere dig bedst muligt, og vi har ingen økonomiske interesser i dine valg eller i at pege dig i en bestemt retning.

Uanset hvor ofte du har brug for et godt råd, er der ingen ekstraudgifter.

Vi er uvildige, men ikke holdningsløse, og vi vil gerne hjælpe den enkelte medarbejder i forhold til de valg der skal træffes og perspektivere hvorfor.

Løbende rådgivning

Vi kommer tilbage til dig hvert andet år og tilbyder genrådgivning. På den måde sikrer, vi os at eksempelvis dine forsikringsdækninger, indbetalinger, begunstigelser og din investeringsprofil stadig matcher dine ønsker og behov.

Du er naturligvis også velkommen til, at bede om rådgivning i perioden derimellem, f.eks. hvis der sker ændringer i dine økonomiske eller private forhold.

Det kunne eksempelvis være, hvad det betyder for din pension at du flytter sammen med eller fra en samlever, handler fast ejendom, har fået barn eller ændringer i din løn.

Uanset hvor ofte du har brug for et godt råd er der ingen ekstraudgifter.

Firmapensionsaftale

Med en firmapensionsaftale hos Finansrådgiverne, er du og dine medarbejdere sikret personlig, nærværende og uvildig rådgivning. 

Vi rådgiver altid med en holistisk og åben tilgang til virksomhedens og medarbejdernes behov, hvor vores rådgivere anbefaler løsninger, der hviler på Finansrådgivernes fire grundprincipper om uvildighed, ordentlighed, nærvær og – ikke mindst – værdiskabelse.

Se hvad vores kunder synes

Du kan læse flere anmeldelser her.

Super god service

Super god service, de har meget styr på deres ting og de presser dig ikke til noget, og deres forslag kunne spare mig for omkostninger og et bedre afkast som det er til dags dato, som altid er dejligt.

Brian N.

Fantastisk rådgivning!

Jeg talte med en rigtig dygtig rådgiver, og er bestemt tilfreds! Virkelig behagelig og informativ rådgivning. Kan kun give dem mine varmeste anbefalinger!
Mange tak for super god rådgivning.

Nickolaj

Super god service

Grundig gennemgang af pension og forsikringer. Søde og dygtige til at forklare hvad man skal gøre hvis man er syg og hvilke muligheder man har for at få hjælp fra sin pensionsforsikring.

Mia C.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål? Så tøv ikke med at skrive til os.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Erfarne rådgivere med stor kapacitet

Finansrådgiverne har mulighed for at rådgive alle former for virksomheder. Vi kan servicere virksomheder med alt fra en håndfuld til flere tusinde medarbejdere, uanset hvilken branche virksomheden opererer i, eller hvor den geografisk er placeret.

Alle vores rådgivere har års erfaring fra pensionsbranchen, og vi kan trække på et netværk af selvstændige konsulenter, der tillader os at skalere vores ydelser efter kundernes behov.

Mere end bare en pension

Finansrådgivernes vision er at hjælpe virksomheder, deres medarbejdere og privatpersoner med altid at have de rigtige pensionsløsninger og den rigtige sammensætning af de forsikringer, der typisk følger med

Privatpension

Få personlig og uvildig pensionsrådgivning tilpasset dine behov.

Firmapension

Opnå højere afkast på pensionsopsparingen med fælles interesser i fokus.

Seniorrådgivning

Få overblik over din økonomi – første skridt mod at opfylde dine drømme.

Pension360 – vi kommer hele vejen rundt om dine medarbejderes pension

Vi giver dine medarbejdere en 360-graders gennemgang af deres pensionsordning – opsparing, forsikringer og sammenhæng med den økonomi, de råder over. Det giver et uvildigt overblik og identificerer muligheder for at optimere indbetaling, investering og omkostninger.

Hvis medarbejderen er gift eller har en samlever, kigger vi på parrets samlede økonomi. Vi inddrager også ægtefællen eller samleverens pensionsordning, så de får en samlet og sammenhængende rådgivning.

Desuden ser vi på, hvordan forsikringerne i pensionsordningen dækker medarbejderen – og ægtefælle eller samlever og børn, hvis medarbejderen har familie. Det giver medarbejderen – og hans eller hendes familie – tryghed og sikkerhed for, at forsikringerne passer til deres behov.